Meld je aan voor de informatiesessie

[su_box title="Meld je aan voor de informatiesessie" style="soft" box_color="#53b3b9" radius="5"]
[/su_box]

Leading Creatives van Versdenkers is een inspirerend leerprogramma waarmee creatieven hun ambities tot leidinggevend creatief kunnen realiseren. Tegelijkertijd kunnen organisaties hiermee hun toptalent van de toekomst aan zich binden.

Wil jij meer weten over hoe de opleiding in elkaar steekt? Meld je dan aan voor de gratis Leading Creatives informatiesessie op 22 oktober of 12 november. Ben je er bij?

Meer lezen over het trainingsprogramma leading creatives? Op deze pagina lees je over het programma van alle modules.
Je kunt ook hier de brochure downloaden.

In 6 maanden groeien naar leidinggevend creatief? Dat lukt je met ons Leading Creative programma.

Programma Modules

Klik op de afbeelding om het programma te downloaden.

Data en Prijs

Data

Module 1: Februari – Maart 2022
Module 2: April – Juni 2022
Module 3: Sept – Nov 2022
Specifieke data van workshops volgen

€9000

Voor 3 modules.
Voor aanvang van elke module te betalen.
Module 1 €2400
Module 2 €3300
Module 3 €3300

Incl werkmap en literatuur.
Excl lunch arrangement €425,-
en reiskosten werkbezoeken.
Exclusief btw.

Per gehaalde module wordt een deelcertificaat uitgedeeld. De training gaat van start bij 6 inschrijvingen.

De leerlijn is ook prima inhouse of in een personal coaching traject te volgen. Mail training@versdenkers.nl voor de mogelijkheden.

Het programma in hoofdlijnen

Van persoonlijk leiderschap naar leiding nemen binnen en buiten de organisatie

Leading Creatives bestaat uit 15 dagen, verdeeld over 3 modules. Voorafgaand aan de modules meten we jouw persoonlijke plek op de leiderschapscurve. De output van de scan bespreek je met een trainer voordat je begint aan de leerlijn. Je krijgt begeleiding op maat en je verdiept je leerdoelen.

Module 1: Persoonlijk creatief leiderschap (4 dagen)

In deze module starten we met het onderzoeken en ontwikkelen van jouw leiderschap. Als creatief ga je een transitie in van maker/producent naar leider. Je rol verandert: je gaat leiding geven aan een team vanuit een creatieve en strategische visie. Wat vraagt dat van jou als persoon?

Thema’s in module 1

 • Inzicht in jouw persoonlijk leiderschap
 • Diepgaand inzicht in creatieve processen
 • Multidisciplinaire teams aansturen
 • Een positieve communicatiestijl ontwikkelen
 • Een creatieve cultuur creëren en cultiveren

Tussen module 1 en module 2 zetten we de resultaten van je leiderschapstest uit in je organisatie voor feedback. Deze feedback neem je mee naar module 2.

Module 2: Leiderschap naar binnen (5,5 dagen)

In module 2 gaan we dieper in op het leiden van een creatief team. We kijken daarbij naar jouw stimulerende en strategische rol als leider, ook bij creatieve innovatie trajecten binnen de organisatie. In deze module werk je aan een eigen, interne case die aansluit op de leerthema’s.

Thema’s in module 2

 • De rol van de artdirector en creative director
 • Het ontwikkelen van creatieve teams
 • Je merk intern tot leven wekken en betrokkenheid stimuleren

Module 3: Leiderschap naar buiten (5,5 dagen)

In module 3 kijken we naar jouw rol als leider naar buiten toe. Hoe draag je je merk naar buiten uit? Hoe gaan jij en je team met klanten en stakeholders om? En hoe werk je samen met andere teams en professionals in een case? In deze module werk je aan een campagne voor bijvoorbeeld een mediabedrijf of goed doel.

Thema’s in module 3

 • De rol van de creatief strateeg
 • Leiderschap in multi-team samenwerkingen
 • Een visie ontwikkelen en uitdragen op positionering, branding en merkgroei
 • Merkbewustzijn en beleving vergroten

Studiebelasting

Naast de opleiding dagen moet je rekening houden met een extra studiebelasting van 5 dagen. Tussen de modules werk je aan cases, een creative challenge of reflectieopdrachten.

Na de training kun je bij ons blijven leren met door je verder te verdiepen in de diverse vakgebieden. Of door je door ons te laten coachen in Training on the job. Wil je advies of meer info? Bel dan 0619-598 987 of mail naar leren@versdenkers.nl

Denken vanuit de kunst

Versdenkers is geworteld in de autome kunst. In het autonome denken vinden wij de inspiratie om commerciële communicatie echt creatief te houden. Het Leading Creatives programma is daarom opgebouwd volgens de fases waarin een kunstwerk tot stand komt:

 1. Strategy – Lay out the canvas
 2. Design – Sketching the contours
 3. Create – Crafting the work
 4. Express – Show, share & sell
 5. The Atelier – Explore space
De visie achter het programma

CHIEF MONKEY OF SPARKLE PONY, WAT JIJ WIL

In de leerlijn Leading Creatives krijgen creatief professionals de handvaten om door te groeien naar Creative Director, Creatief Strateeg of Leidinggevend Creatief. Maar je mag het van ons ook Chief Monkey of Sparkle Pony noemen. Het programma is ontwikkeld voor de medior (mar/com/design) creatief die door wil groeien naar een leidinggevende positie.

BUITEN DE LIJNTJES LEREN

Creatives kennen geen liniair carierepad. Soms werk je een half jaar hier en daarna jaren daar. Ervaring bouw je op door meters te maken en gave projecten te draaien. Het gaat er om dat je uiteindelijk de beste in je vak wordt, en de daarbij behorende verantwoordelijkheid kunt dragen. Niet in elke organisatie kunnen creatives snel groeien door veel projecten te draaien. Geldt dat ook voor jou? Dan is deze leerlijn in drie modules dé oplossing. 

FOCUS OP LEIDERSCHAP

Het Leading Creatives programma focust op het vergroten van leiderschap skills. Dat betekent dat het programma het vakgebied behandelt met een strategische wide angle blik, en niet vanuit de positie van maker. Als je naast dit programma ook je maker skills wilt vergroten kun je inschrijven op de andere, kortdurender vaktrainingen van Versdenkers. 

HET MES SNIJDT AAN TWEE KANTEN

Versdenkers staat organisaties bij in het ontwikkelen en behouden van het al aanwezige creatieve talent, door dit talent in het Leading Creatives programma te plaatsen. Zelf intern opleiden kost veel tijd. Dat is afhankelijk van de beschikbare mentors, de hoeveelheid projecten, het creatieve niveau en de reikwijdte ervan. Voordat een organisatie talent zover heeft opgeleid dat zij vanuit een starters functie de verantwoordelijkheid van een leidinggevende functie aankunnen is de kans groot dat deze creatieve talenten alweer verdwenen zijn. Met het Leading Creatives programma houd je creatief toptalent wél vast.

en_GBEnglish